Žijeme a pracujeme ...

Viacerí si všimli, že v posledných mesiacoch som síce avízoval nové komiksy do edície DT FAN KOMIKS, no nič sa tu nedialo. Nebolo to preto, že by nebolo čo publikovať, ale pustil som sa do iného projektu, ktorý síce nesúvisí priamo s komiksami, ale so spracovaním materiálov do tlačovej podoby, vďaka ktorému sme mohli spolu s Ferkom Mrázom znovuvzkriesiť STORMA v súbornom papierovom vydaní. Posledných niekoľko mesiacov som bol súčasťou tímu pripravujúceho na vydanie veľkú 360-stránkovú knihu o HRADE ĽUPČA, plnú zaujímavých údajov z histórie, archeologických výskumov, stavebného vývoja aj zo súčasnosti tohoto veľmi zaujímavého hradu s pohnutou históriou, všetko vytlačené na kvalitnom kriedovom papieri.

Kompletný proces grafického spracovania - od prvotných náčrtov, cez grafické návrhy, úpravu materiálov, zalomenie celej knihy až po predtlačovú prípravu a zadanie do tlače - týmto som žil a naplno sa venoval tomuto spoločnému a vytúženému dieťaťu. Čerešničkou na torte bol aj môj návrh LIMITOVANEJ EDÍCIE knihy, pozitívne prijatý a pretavený v skutočnosť. 

Preto do konca roka uzrie svetlo sveta publikácia, ktorá bude unikátne nielen svojím obsahom, ale aj prémiovým spracovaním - so zlatorazbou už v základnej edícii, so zlatou oriezkou, kapitálikom i lacetkou, certifikátom a prémiovým kartónovým puzdrom v 300-kusovej limitovanej edícii.

Kým záujemcom o históriu a hrady na Slovensku spočinie v rukách, dovoľte pár vizualizácií knihy, teda jej obálky a vybraných dvojstrán z jej obsahu. Aktuálne informácie o knihe aj o Hrade Ľupča nájdete na Facebooku:
https://www.facebook.com/hradlupca/
a tiež na stránkach hradu
http://www.hradlupca.sk .





Vizualizácia obálky knihy HRAD ĽUPČA






 Vizualizácia vybraných dvojstránok knihy HRAD ĽUPČA


Pre všetkých skalných fanúšikov komiksu máme rovnako dobrú správu. V spracovaní je nové číslo DT FAN KOMIKS a ešte pred jeho zverejnením článoček o postupe digitalizácie a rekonštruovania starých komiksov, úpravu a archiváciu v kvalite vhodnej aj na prípadné neskoršie publikovanie v tlačovej podobe. Myslím, že to bude celkom zaujímavý príspevok pre komiksákov, aj pre ľudí zaujímajúcich sa o digitalizáciu a elektronické archivovanie a publikovanie.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

HISTÓRIA SLOVENSKÉHO KOMIKSU I.

Mayovky v česko-slovenskom komikse

BUBLINKY 01/1990