BUBLINKY 2/1992

Je tu február (v skutočnosti marec, ale tak ako občas meškali papierové BUBLINKY, môže snáď raz zmeškať aj ich elektronická re-edícia, pozn. blogera :))) a my sa opäť spoločne stretávame nad stránkami comicsového magazínu BUBLINKY. Popri zverejňovaní výtvarne a obsahovo zaujímavých comicsov našich autorov sme zaviedli v tomto ročníku niekoľko nových - a veríme, že zaujímavých rubrík. Predovšetkým je to cyklus článkov, v ktorých vám chceme predstaviť najznámejších a najslávnejších svetových kresliarov - aby ste to však nemali také jednoduché, niektoré údaje a heslá z ich života a tvorby si musíte vyriešiť v hádankách a krížovkách...


A to rozhodne nebolo všetko, v tomto čísle BUBLINIEK sa mohli čitatelia dozvedieť čosi o histórii českého komiksu v novom seriáli 'Z dejín comicsu', prečítať si o známych osobnostiach kultúrneho diania na Slovensku a v Čechách, či spoznať ďalšie historické i novodobé vojenské uniformy v druhom pokračovaní seriálu M. Mihaloviča. Čo si ale budeme nahovárať, väčšina fanúšikov si BUBLINKY kupovala kvôli komiksom a tak ako doteraz, aj v tomto čísle sa im dostalo poctivej nádielky toho najlepšieho zo slovenskej a českej produkcie. Po dlhom boji vrcholí príbeh Storma a jeho priateľov, trochu ekológie do betónovej džungle prináša Ivo Kubát so svojím Betónom, k rozuzleniu sa dopracujeme aj v dokončení tretej epizódy skvelého Robina Hooda, v komikse podľa námetu známeho Roberta Spechta sa dozvieme, ktorá je tá pravá, Jaro Uhel nám objasní, čo sa skrýva pod záhadným označením Mercury a v príbehu Ľuda Mikulu pochopíme, prečo nie je veľmi múdre otvárať cudzí kufor. Pre tých, ktorí ešte nemajú dosť doporučím prečítať si Film Story Bubliniek, tentoraz na tému Tanec s vlkmi a informácie doplniť aj o papierové figúrky zo spomínaného filmu. Tak na čo ešte čakáte? Ponorte sa do listovania svojho obľúbeného časopisu!!!


BUBLINKY 2/1992 (obsah)

Storm II. (J. Takáč, F. Mráz), dokončenie
Beton (P. Kofroň, I. Kubát)
Robin Hood (M. Fialová, F. Fiala), 3. epizóda dokončenie
Tá pravá (R. Specht, Roci)
Mercury (J. Uhel)
Kufor (Ľ. Mikula)

Tanec s vlkmi - Film Story Bubliniek (repro foto)
Vystrihovačka:  Tanec s vlkmi (F. Mráz)




Kliknutím na obrázok sa otvorí konkrétne číslo BUBLINIEK v novom okne ako listovacia e-publikácia. Listovať stránkami je možné uchopením rohov stránok, či kliknutím na šípky po stranách, alebo na malé šípky v dolnom riadku. Pre zobrazenie celej stránky stačí na ňu dvakrát kliknúť.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

HISTÓRIA SLOVENSKÉHO KOMIKSU I.

Mayovky v česko-slovenskom komikse

BUBLINKY 01/1990