BUBLINKY 10/1991

Milí naši priatelia,
comicsoví začiatočníci, MINI BUBLINKÁRI! Pri koncipovaní nového ročníka nášho časopisu sme sa rozhodli urobiť niekoľko zmien po stránke obsahovej i výtvarnej. S ohľadom na množstvo príspevkov, ktoré od vás do redakcie dostávame, a najmä preto, aby sme dali na našich stránakch MINI COMICSOM väčší priestor, prosíme vás, aby ste posielali krátke ucelené príbehy formátu A5 o maximálnom rozsahu 4 stránky. Tento počet stránok je možné potom pri určitej úrovni kvalitatívnej (obsahovej i kresebnej) ľahko zaradiť do SUPER MINI BUBLINIEK.

S autormi, ktorí svojou úrovňou a kvalitou tvorby prekročia rámec tejto 'POKUSNEJ VLNY', nadviaže redakcia kontakty a dohodne sa na ďalšej, prípadne i rozsiahlejšej spolupráci.

Počasie sa citeľne ochladilo a o svoje slovo sa hlási jednoznačne jeseň. No a čo môže byť na chladné jesenné večery lepšie, než listovať si svojím obľúbeným komiksovým časopisom a ponárať sa do príbehov, ktoré ponúka. Snáď už len možnosť spolupodieľať sa na tvorbe tohoto časopisu. A presne túto možnosť ponúkli BUBLINKY od čísla 10/1991 už úplne koncepčne - zadefinovali jednotné technické parametre príspevkov a prisľúbili možnosť ďalšej spolupráce kvalitným novým autorom. Myslím, že toto bol podnet, na ktorý som sa v tom období chytil aj ja a tam niekde pramení moje neskoršie priateľstvo s Ferkom Mrázom. Dnes nám ale neostáva nič iné, než aspoň nostalgicky zaspomínať nad pokračovaním legendárneho Storma, presvedčiť sa na vlastné oči, ako funguje Spravodlivosť v buši, s Martinou Pilcerovou sa preniesť do Nepredvídanej minulosti, postaviť sa zoči-voči rozzúrenému grizzlymu s Mugerom, zažiť Útok rohatých a zapretekať si na okruhu v Monaku. Po absolvovaní toho všetkého si ešte môžeme vyzdobiť izbu plagátom nindža-korytnačiek, či Ramba (aj po dvadsiatich rokoch stále populárne postavy) a doplniť papierových hrdinov ságy Storm o nové postavičky. Takže prijmite moje pozvanie ...


BUBLINKY 10/1991 (obsah)

Storm II. (J. Takáč, F. Mráz), 3. časť
Spravodlivosť v buši (P. Pospíchal), dokončenie
Nepredvídaná minulosť (I. Fiľová, M. Pilcerová)
Muger (A. Benko)
Útok rohatých (A. Hudec)
Monako (J. Uhel)

Plagát: Teenage Mutant Ninja Turtles (koláž, F. Mráz), Tom Selleck, Rambo (repro-foto)
Vystrihovačka: Storm II. (F. Mráz), 2. časť



Kliknutím na obrázok sa otvorí konkrétne číslo BUBLINIEK v novom okne ako listovacia e-publikácia. Listovať stránkami je možné uchopením rohov stránok, či kliknutím na šípky po stranách, alebo na malé šípky v dolnom riadku. Pre zobrazenie celej stránky stačí na ňu dvakrát kliknúť. 

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

HISTÓRIA SLOVENSKÉHO KOMIKSU I.

Mayovky v česko-slovenskom komikse

BUBLINKY 01/1990