DT FAN KOMIKS začína

Počas práce na komiksovom archíve BUBLINIEK (zachvíľu tu máme výročie, hurrrá) som sa viackrát zamýšľal na možnosťou vypublikovať niektoré v časopise uverejnené komiksy, či dokonca viaceré diela ako samostatnú súbornú brožúru. Vďaka mojim dlhoročným archivárskym činnostiam (manželka by to asi nazvala inak, ale chcem zostať slušným blogom bez nutnosti hodnotenia PG18+) som okrem BUBLINIEK nazieral aj množstvo komiksov slovenských autorov, ktoré buď nikdy nevyšli, alebo sa stratili v prepadlisku dejín (niečo málo som na túto tému písal v príspevku Príbeh jedného komiksu). A to je druhá kategória, u ktorej takisto vidím možnosť sprístupniť ju komiksuchtivým čitateľom aspoň v podobe listovacej e-publikácie.A tak som pár dní dozadu sadol večer k počítaču a pripravil koncept prvého čísla edície DARK TOWER FAN KOMIKS...
Spomínaná edícia by mala byť nástrojom elektronického publikovania ucelených komiksových diel slovenských autorov, samozrejme s ich priamym zvolením. Publikácie budú prístupné len prostredníctvom stránok môjho blogu na nekomerčnej báze, takže nebude povolená tlač, ani sťahovanie súborov (pretože ako fan projekt nemám možnosť finančného ohodnotenia autorov) - vybrané komiksy tak budú slúžiť ako bezplatná reklama prác autorov.

A kto by mal byť prvým autorom zverejneným v rámci projektu, ak nie otec slovenského komiksu po roku 1989, výtvarník František MRÁZ? V krátkej dobe sa preto môžete tešiť na jeho adaptáciu slávneho románu Jamesa F. Coopera STOPÁR. Nasledovať budú aj ďalšie diela tohoto zapáleného komiksáka a skvelého človeka, ale snažím sa získať aj súhlas iných autorov. Takže sledujte tieto stránky a tešte sa na tie najlepšie príbehy slovenského komiksu!

J. F. Cooper / F. Mráz - STOPÁR
VYJDE UŽ ČOSKORO!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

HISTÓRIA SLOVENSKÉHO KOMIKSU I.

Mayovky v česko-slovenskom komikse

BUBLINKY 01/1990