BUBLINKY 02/1990

Milí priatelia,
prešiel čas a my sme opäť spolu. Tešili sme sa na vás, máme radosť z vašich listov i z toho, že sa zaujímate o našu prácu. Chceme, aby Vás BUBLINKY potešili, pobavili i poučili a boli vaším nepostrádateľným spoločníkom!

Týmto krátkym úvodným slovom sa prihovorili v roku 1990 tvorcovia novovzniknutého komiksového časopisu BUBLINKY svojim čitateľom v úvodníku druhého čísla. Na tridsiatichšiestich farebných stranách znovu ožívajú už známi hrdinovia komiksov Storm, Nie na prvý pohľad, či Mauglí, ale predstaví sa aj nový príbeh vtedy začínajucej slovenskej kresliarskej hviezdy Martiny Pilcerovej. Nechýbajú ani populárne informácie zo sveta hudby, tematické albumové 'bokovky' (krátke informácie obvykle sa nachádzajúce na okrajoch strán), plagát, Arnolda Schwarzeneggera, či čoraz obľúbenejšie vystrihovačky - tentokrát na tému Terminátor.

Rok 1990 bol vo viacerých ohľadoch prelomový. Pre nás česko a slovenských komiksákov je to míľnik takmer svetovej veľkosti - vznikli BUBLINKY - spoločný časopis, ktorý komiks nielen zverejňoval, ale k nemu aj vychovával, učil a podporoval mladé talenty. Štart BUBLINIEK bol pomerne skromný - vznikli len dve čísla s letopočtom 1990, dali však dobrý základ pre záľahu kvalitných domácich komiksov, ktoré mali nasledovať. Teraz však ráčte otvoriť a prelistovať DRUHÉ číslo našich spoločných BUBLINIEK a užite si záver roka 1990/2010. Rozlúčme sa preto slovami redakcie BUBLINIEK:

Chlapci a dievčatá! Dočítali ste druhé a posledné číslo BUBLINIEK ročníka 1990. Dúfame, že pred nami je náš spoločný 1991, ročník, v ktorom si sľubujeme navzájom dôveru, utužovanie pevného priateľstva, ročník, v ktorom chceme mať veľa dobrých nápadov na stránkach BUBLINIEK. Prajeme vám, našim verným čitateľom, veľmi veľa zdravia, lásky, požehnania, úspechov a porozumenia. Želáme si, aby smer v novom roku bol len jeden - ten najsprávnejší, ten najlepší!
VEĽA ŠŤASTIA V NOVOM ROKU 1991!

BUBLINKY 2/1990 (obsah)

Storm I. (J. Takáč, F. Mráz), 2. časť
Nie na prvý pohľad (G. Slováková, F. Fiala), 2. časť
Horror (Štětina, Kubát)
Pestrofarebnosť Hermesu (J. Fekete, M. Pilcerová)
Maugli (R. Kipling, A. Benko), 2. časť

Plagát: Arnold Schwarzenegger (reprofoto)
Vystrihovačka: Terminátor (F. Mráz)


BUBLINKY 2/1990

Kliknutím na obrázok sa otvorí konkrétne číslo BUBLINIEK v novom okne ako listovacia e-publikácia. Listovať stránkami je možné uchopením rohov stránok, či kliknutím na šípky po stranách, alebo na malé šípky v dolnom riadku. Pre zobrazenie celej stránky stačí na ňu dvakrát kliknúť. 

Ďakujem užívateľovi Jofremu za pomoc pri kompletizácii tohoto čísla BUBLINIEK.

Komentáre

  1. Martina Pilcerova je dnes svetoznama maliarka (kartove hry Magic the Gathering, WoW...). Ani som netusil ze zacinala prispevkami v tomto casopise.
    :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vidis vidis, co sa clovek vsetko nedozvie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ano, ano je to tak, podla mna už vtedy mala nenormalne užasny štyl-nato,že bola prakticky začinajuca nindža-komiksačka :)
    -jofre

    OdpovedaťOdstrániť
  4. určite treba pokračovať. Máš moju poklonu a support človeče!!!
    .-jofre

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Díky za podporu, dúfam, že okolnosti to dovolia a do januára bude každý mesiac pre fanúšikov komiksových bubliniek a vône starého papiera k dispozícii nové číslo. Pomaly začínam kompletizovať 01/1991 :)...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Založil som vlastný blog na podporu tohto tvojho úžasného projektu a rád budem participovať,ak teda povolíš:) neviem sa dopátrať ku kontaktu na teba.... chcel by som nejaké veci prebrať mimo.Chystám ešte recenzie na prvé a druhé číslo Bubliniek...
    jofre

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Neni za čo priatelu, budem sa snažiť ďalej...kompletizovať...

    OdpovedaťOdstrániť
  8. JOFRE: Hehehehe, gút. Snaž sa, ešte chýbajú dve strany v 2/1990 a štyri v 1/1990 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. nasiel som doma nejake papierove vytlacky - 3 druhe Bublinky a dvoje prve...tak neviem...uz len skener zohnat...alebo poslem postou...fyzicky?

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

HISTÓRIA SLOVENSKÉHO KOMIKSU I.

Mayovky v česko-slovenskom komikse

BUBLINKY 01/1990